4 de gener del 2011

Pebre negre

No hi ha res millor que començar l'any amb una mica de "picant"... poc conegut en format oli, en canvi, el pebre negre és molt apreciat com a espècia. Antigament era de gran valor, fins i tot es van arribar a pagar 1,3 tones de pebre negre pel rescat de la ciutat de Roma. Com a oli, sorprenentment és molt reconfortant per la digestió i la circulació.
El nom botànic és piper nigrum i és un cep grimpador de fulles verdes amb flors a la fruita. L'oli s'extreu dels grans negres secs i partits. De fragància florida, picant, penetrant amb matisos dolços. És originari de la Índia i no és tòxic ni irritant
 
PROPIETATS:
Analgèsic, estimula la circulació, antiespasmòdic, allibera gasos, estimula el sistema immunitari

UTILITZACIÓ:
Digestiu, espasmes estomacals, indigestió, síndrome d'intestí irritable, inflor, inapetència i restrenyiment
També es fa servir, en menor mesura, per dolors musculars, osteoartritis, mala circulació, grip.

Psicològicament és càlid i afrodisíac, tracta la impotència i trastorns sexuals.


Es combina amb FONOLL, MENTA, LLIMONA, LLIMONA DOLÇA (BERGAMOTA), ARBRE DE TE, GINGEBRE i HERBA LLIMONERA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: