No hi ha res millor que començar l'any amb una mica de "picant"... poc conegut en format oli, en canvi, el pebre negre és molt apreciat com a espècia. Antigament era de gran valor, fins i tot es van arribar a pagar 1,3 tones de pebre negre pel rescat de la ciutat de Roma. Com a oli, sorprenentment és molt reconfortant per la digestió i la circulació.
El nom botànic és piper nigrum i és un cep grimpador de fulles verdes amb flors a la fruita. L'oli s'extreu dels grans negres secs i partits. De fragància florida, picant, penetrant amb matisos dolços. És originari de la Índia i no és tòxic ni irritant
El nom botànic és piper nigrum i és un cep grimpador de fulles verdes amb flors a la fruita. L'oli s'extreu dels grans negres secs i partits. De fragància florida, picant, penetrant amb matisos dolços. És originari de la Índia i no és tòxic ni irritant
PROPIETATS:
Analgèsic, estimula la circulació, antiespasmòdic, allibera gasos, estimula el sistema immunitari
UTILITZACIÓ:
Digestiu, espasmes estomacals, indigestió, síndrome d'intestí irritable, inflor, inapetència i restrenyiment
També es fa servir, en menor mesura, per dolors musculars, osteoartritis, mala circulació, grip.
Psicològicament és càlid i afrodisíac, tracta la impotència i trastorns sexuals.
Es combina amb FONOLL, MENTA, LLIMONA, LLIMONA DOLÇA (BERGAMOTA), ARBRE DE TE, GINGEBRE i HERBA LLIMONERA
També es fa servir, en menor mesura, per dolors musculars, osteoartritis, mala circulació, grip.
Psicològicament és càlid i afrodisíac, tracta la impotència i trastorns sexuals.
Es combina amb FONOLL, MENTA, LLIMONA, LLIMONA DOLÇA (BERGAMOTA), ARBRE DE TE, GINGEBRE i HERBA LLIMONERA
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada