12 de desembre del 2010

Romaní

Seguim amb el bloc d'aromateràpia per conèixer millor l'oli de romaní (romero en castellà) la planta del qual és força abundant en els nostres boscos.
Posseeix una aroma penetrant i alegre que estimula la ment. En l'obra de Shakespeare "Hamlet" el personatge d'Ofelia l'esmenta com a herba del record. Les branquetes es cremaven com a encens a l'antiga Grècia  ja que el seu fum és molt aromàtic, fins i tot, quan trobem una alta concentració de plantes, l'olor característica del romaní es pot sentir a l'ambient.
El nom botànic és "rosmarinus officinalis" i és una planta de fulla perenne i punxeguda, de color verd-grisós i flor blava.
La fragància és fresca, similar al pi i a l'eucaliptus, amb notes càlides de llenya.
Generalment no és tòxic ni irrita però no es recomana l'ús en persones epilèptiques.
PROPIETATS:
Antiespasmòdic, analgèsic, estimula la circulació, antisèptic, expectorant.
UTILITZACIÓ:
Per molèsties i dolors de tipus muscular o circulatori (mal d'esquena, retenció de líquid, mala circulació, reuma...)
De vegades també s'utilitza com a tònic capil·lar i per prevenir la tos, refredats, febre, etc...
Com a efecte psicològic destacat és un bon estimulant i augmenta la capacitat de concentració.

Es pot barrejar amb HERBA LLIMONERA, VETIVER, GINGEBRE, PEBRE NEGRE I ESPÍGOL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: